מה יש לעשות בוינה - קצר ולעניין

וינה קצר ולעניין

שימו ♥!

הפוסט הבא הוא רשימה עם כל הדברים השווים שיש לעשות בוינה, על בסיס תחקיר מקיף שעשיתי לפני הטיול. מומלץ לשמור ולהשתמש בו במהלך הטיול.

אעריך מאוד אם תרכשו כרטיסים באמצעות הלינקים שבעמוד זה, מהם אקבל עמלה קטנה על ההשקעה שלי בבלוג, אך המחיר שאתם תשלמו יהיה זהה למחיר רגיל או נמוך יותר.

בנוסף, קיים פוסט נוסף שמסכם את טיול הסולו שלי בוינה, וכולל המלצות נוספות וזוויות היסטוריות מרתקות.

למה דווקא וינה?

הייתי בוינה ליום אחד עם הילדים כחלק מטיול משפחתי משגע שעשינו בחבל זצבורג ב-2019. אז היא עשתה לי חשק לעוד, וחוץ מזה – ממש זול לטוס לשם. כרטיס לסופ”ש עלה לי 158 שקלים, ואפשר למצוא גם יותר בזול. סופ”ש קצר בתחילת נובמבר – נוחת בחמישי בצהריים וממריא משם בראשון בבוקר. מה שאומר, פחות מ-72 שעות. מה שאומר, לא צריך בדיקת קורונה בחזור.

בכלל, בזכות הטיסות הזולות להחריד של חברות הלואו קוסט’ וינה הפכה ליעד פופולרי בשנים האחרונות. אין פשוט יותר מלארוז תיק גב, ולקפוץ לסופ”ש קליל בוינה הקלאסית, ולהתענג על איזו שטרווודל.

התמצאות בוינה – איפה לישון בוינה ואיפה לא לישון?

קודם, בשביל טיול מתוכנן היטב בוינה, חשוב להבין איך וינה בנויה, ואיפה כדאי לישון בה.

אז נתחיל באיך וינה בנויה. וינה, כמו ערים אירופאיות רבות, מחולקת לשכונות/רובעים. 23 כאלו, ליתר דיוק.

לכל אחד אופי קצת שונה, ואטרקציות ייחודיות שיענו על טעמם של אנשים עם טעם שונה.

לא אסקור כאן את כל המחוזות, אלא את המרכזיים שבהם. חשוב לציין שרובעים 2 עד 10 סובבים את רובע 1, כך שאם אתם רוצים להיות קרובים למרכז, בדקו אם המלון שלכם באחד המחוזות האלו. יחד עם זאת, משיחה עם בחורה מקומית, הבנתי שוינה מאוד בטוחה לטיול, גם לבד בלילה, למעט חלקים מסויימים ברובע 10, שנחשבים לשכונות קצת פחות טובות, אז עדיף להמנע מלינה ברובע 10.

המלון שאני בחרתי נמצא ברובע 9, צפונית לרובע 1

באיזה מחוז אני?

מה שטוב שוינה, זה שתמיד קל לדעת באיזה מחוז אתם/ן – חפשו על שלטי הרחובות. כשתראו מספר עם נקודה ליד שנמצא לפני שם הרחוב, אז זה מספר המחוז שבו אתם נמצאים.

שלט רחוב במחוז 9 בוינה
מחוזות וינה
מחוזות וינה

הרובעים של וינה

אז ניגש לעניין.

רובע 1 – Innere Stadt

המחוז הראשון, נמצא בלב העיר, ובעבר המחוז הזה נחשב כוינה כולה. אפשר למצוא בו אטרקציות היסטוריות רבות, ובשל כך הוא נחשב אתר מורשת של אונסק”ו. ארמון הופבורג, בית האופרה, בניין העירייה, הפרלמנט האוסטרי, תאטרון בורג, מוזאון ההיסטוריה של הטבע, המוזאון לתולדות האומנות – כולם נמצאים ברובע 1.

רובע 2 – ממוקם בין נהר הדנובה לתעלת הדנובה. ברובע זה מתגוררים רוב יהודי וינה.

כאן תוכלו למצוא את פארק פראטר המפורסם שכולל לא רק לונה פארק, אלא גם את מוזאון מאדאם טוסו, האצטדיון הלאומי, והכי חשוב – הגלגל הענק המפורסם של וינה. בלונה פארק התשלום הוא על כל מתקן בנפרד ויש גם מלא מתקני אקסטרים מפחידים, לחובבי האקסטרים כמוני.

כמו שאתם יכולים לראות, הוא ענק!

מסעדה חמודה בפארק פראטר: Roller Coaster. האוכל סבבה (לא מעט אופציות צמחוניות וטבעוניות), אבל מה שבאמת מגניב זה שהאוכל יורד אליכם ברכבות הרים!

 

פארק פראטר

ברובע 3 תוכלו למצוא את בית הונדרטוואסר –  בית מגורים, אשר תוכנן בסגנון אקספרסיוניסטי על פי רעיונותיו של האמן האוסטרי פרידנסרייך הונדרטוואסר. הוא מהווה אחת מהאטרקציות התיירותיות הבולטות של העיר ומושך אליו מבקרים רבים. הבניין בנוי מלבנים. בהתאם לרעיונותיו של הונדרטוואסר מצויות בו רצפות גליות, גג המכוסה באדמה ועשב, עצים גדולים הצומחים מתוך חדרי הדירות וענפיהם מציצים מחלונותיו. חזיתות הדירות השונות וכן החללים הפנימיים שלהן צבועים ומקושטים בסגנונות שונים. המבנה מכיל 52 דירות בגדלים שונים, ארבעה משרדים, 16 מרפסות פרטיות ושלוש מרפסות ציבוריות. נטועים בו 250 עצים ושיחים. 

ממולו נמצא מרכז המבקרים שנקרא הכפר של הונדרטוואסר (Hundertwasser Village). 5 דקות הליכה מכפר הונדרטוואסר, ישנו מוזיאון הנקרא בית האומנות הוינאי (KunstHausWien), אותו עיצב ובו נמצאת תצוגה של יצירותיו. 

כ-10 דקות הליכה משם יש את מדרחוב sunnhof עם המטריות התלויות.

טוב, מכאן נעזוב את הרובעים, ונעבור לסקירה קצרה של האטרקציות המרכזיות בוינה.

© Bwag בית הונדרטוואסר

5 אתרים היסטוריים מומלצים בוינה

וינה היא אתר היסטורי אחד גדול, אבל אתן כאן את 5 המומלצים ביותר.

ארמון שנבורן

מה שנקרא “לא הייתי בארמון שנבורן, לא היית בוינה”.

הארמון נבנה במאה ה-18 והארכטיקטורה שלו מאוד מרשימה. אני אישית אוהב ארמונות בעיקר מבחוץ, ולא מעניין אותי לסייר בתוכם. אבל אומרים שמה שבאמת יפה בארמון, זה הגנים שלמרגלותיו.

איך מגיעים: קו U4 ברכבת התחתית, או קווים 10 ו-60 ברכבת הקלה. יורדים בשנבורן. 

כרטיסים: לחצו כאן לרכישת כרטיסים מוזלים (34.20 יורו) לארמון, לגנים, כולל סיור באנגלית/גרמנית של שעה וחצי.

קתדרלת סטפנוס הקדוש

מדובר בקתדרלה גותית מהמאה ה-12. מהממת ביופיה, מהגבוהות בעולם, ויש בה נקודת תצפית מומלצת על כל העיר. 

מיקום: נמצאת בסטפאנפלאץ, אחת הכיכרות המרכזיות של וינה.

שעות פעילות: שני – שבת החל משעה 09:00 ועד לשעה 11:30 והחל משעה 13:00 בצהרים ועד 16:30 אחר הצהרים

תצפית מהמגדל הדרומי (Steffl) – עלייה של 343 מדרגות לראש המגדל בגובה של 136.7 מטרים. פועל בכל יום מ-9:00 בבוקר ועד 17:30 במחיר של 5 יורו למבוגר, ו2 יורי לילד (6-14).

תצפית מהמגדל הצפוני: אם אין לכם כוח לעלות במדרגות, תעלו במעלית לבית הפעמון שם יש תצפית מהמגדל הצפוני. פועל כל יום מ-9:00 בבוקר ועד 17:30 במחיר של 6 יורו למבוגר ל-2.5 יורי לילד. 

ארמון בלוודר

אומרים שהוא הארמון היפה ביותר בוינה. גם כאן, חלק גדול מהיופי זה הגנים מעוטרי הפסלים שלמרגלותיו. נבנה במאה ה-18 והוא כולל שני ארמונות בסגנון הבארוק – אחד מהם שימש למגורים והשני לאירוח נשפים.

מיקום ודרכי ההגעה – ממוקם ברובע ה-3 של וינה. קחו את קו D ברכבת הקלה לתחנת Schloss Belvedere. פתוח כל יום מ-10 עד 18.

כרטיסיםלחצו כאן לכרטיסים מוזלים ב-15.90 יורו לארמון העליון.

בית העירייה (Rathaus)

 זה רק נראה כמו עוד כנסייה בסגנון נאו-גותי, אבל זה פאקינג בית העירייה של וינה שנחנך ב-1883. זה המקום להגיע אליו אם יש לכם בעיות עם הארנונה. וברצינות, זה פשוט עוד בניין יפהפה, שמסביבו פארק ורחבה שמארחת פסטיבלים ושווקים מיוחדים כגון שוק חג המולד המרהיב ביותר בוינה. שווקי חג המולג של וינה נפתח באמצע נובמבר.

מיקום – ברובע הראשון של וינה. יהיה לכם קשה לפספס אותו.

כרטיסים – יש סיורים בחינם בימים שני, רביעי ושישי בשעה 13. הסיור מתחיל במרכז המידע העירוני.

6 המוזיאונים המיוחדים ביותר בוינה

בחלק זה פחות אתמקד במוזיאונים המפורסמים והגדולים כמו המוזאון לאמנות שימושית (MAK), מוזיאון הטבע, או מוזיאון תולדות האומנות. החלטתי לספר על המוזיאונים היותר מיוחדים שיש בוינה.

מוזיאון האשליות

מוזיאון חווייתי שמתאים גם למבוגרים. מלא תצוגות מגניבות שיוכיחו לכם שלא תמיד צריך להאמין למה שרואים. תביאו מצלמה! אם אתם מטיילים סולו, אתם מוזמנים לבקש מהצוות שיצלם אתכם.

מיקום – קחו את הקו הכתום של הרכבת התחתית (U3) שעוצר בתחנת Herrengasse. המוזיאון נמצא  2 דקות הליכה משם.

שעות פתיחה ימי שני עד שישי מ-10:00 בבוקר עד 18:00. שבת וראשון 10:00 עד 19:00. 

מוזאון פרויד

כעובד סוציאלי, למדתי הרבה מאוד על פרויד,אבי תורת הפסיכואנליזה , אז אני חייב להגיד שמסקרן אותי לראות איפה הוא חי. המוזיאון שימש כביתו של פרויד  במשך מעל ארבעים שנה עד שנאלץ לברוח ללונדון בשל הכיבוש הנאצי. תוכלו למצוא בו שחזור של חדר הטיפולים של פרויד, חפצים אישיים, ותערוכות תחלפות. במוזיאון תוכלו למצוא גם את הספריה הגדולה ביותר באירופיה לספרי פסיכואנליזה.

שעות פתיחה: רביעי עד ראשון מ-10 בבוקר עד 18 אחה”צ. סגור בימי שני ושלישי.

מחיר: 14 יורו למבוגר, חינם לילדים מתחת לגיל 12.

מיקום: 20 דקות הליכה ממרכז העיר, ו-3 דקות הליכה מהמלון שלי! ברובע ה-9.

מסע בזמן בוינה

טוב, זה לא בדיוק מוזיאון, אבל זו חוויה מגניבה ב-5 מימדים, בתלת מימד, שתיקח אתכם למסע בזמן ברחבי וינה. אתם הופכים לחלק מהסרט וחווים כך את הארמונות, הדמויות, וכל ההיסטוריה המרתקת של וינה. מומלץ!

שעות פתיחה: כל יום מ-10 עד 20 בערב

מחיר: 16.90 יורו אם תזמינו באמצעות הלינק למטה. 19.90 יורו אם תזמינו במקום. מומלץ להזמין כרטיסים מראש!

מיקום: 6 דקות ממרכז העיר.

בית המוזיקה

בבית המוזיקה הייתי בביקור הקצר שלי בוינה בסופו של טיול משפחתי שעשינו בחבל זלצבורג. אז אני יכול להעיד ממקור ראשון שזה מוזיאון משגע, לא רק עם ילדים. כיפי, אינטראקטיבי, מעוצב מדהים, ואני לא יכול שלא להזכר איך גילי, שהיתה אז בת שנה וחצי חזרה כל הזמן לחדר שבו אפשר לשמוע את הקולות ששומעים מתוך הרחם. הסיפור המלא בפוסט על הטיול.

שעות פתיחה: כל יום מ-10 בבוקר עד 22 בלילה. 

מחיר: 14 יורו למבוגר, 6 יורו לילדים מגיל 3-12. יש גם כרטיס משפחתי למשפחה עם 3 ילדים ב-29 יורו.

מיקום: 10 דקות הליכה ממרכז העיר, ו-6 דקות הליכה מבית האופרה של וינה.

מוזיאון הגלובוסים ומוזיאון האספרנטו

אני מציין אותם ביחד כי הם נמצאים באותה כתובת. מאוד נוח. 

מוזיאון הגלובוס הייחודי הזה, השוכן ליד הארמון הקיסרי, מציג 240 כדורי גלובוס מקוריים שונים – של כדור הארץ, הירח וכוכב הלכת מאדים.

כאן ניתן לעקוב אחר התפתחות הידע הקרטוגרפי והקוסמוגרפי והשפעתו על תמונת העולם שלנו לאורך מאות שנים.

במוזיאון האספרנטו תוכלו ללמוד על השפה המלאכותית אספרנטו וגם על “שפות מתוכננות” אחרות.

שעות פתיחה: שלישי עד ראשון – 10-18, חמישי – 10-21.

מחיר: 5 יורו לכרטיס משולב ל-2 המוזיאונים.

מיקום: דקה הליכה ממוזיאון האשליות, 10 דקות ממרכז העיר (סטפנפלאץ), ו-5 דקות מאטרקציית המסע בזמן.

TrickyMind – 3D & Augmented Reality Museum

זה בעצם מוזיאון סלפי מגניב. 3 קומות עם כל מיני תצוגות וחדרים מגניבים להצטלם בהם. חדרי תלת מימד ומציאות רבודה (כשהטלפון שלכם קולט דברים שלא באמת נמצאים שם). 

שעות פתיחה: כל יום מ-11 בבוקר עד 19 בערב.

מחיר: 19 יורו למבוגר, ו-15 יורו לילדים מתחת לגיל 14. חינם לילדים מתחת לגיל 6.

מיקום: 6 דקות ממרכז העיר.

מה עוד יש לעשות בוינה

פארק המים ומרכז ספא אוברלה תרמה וינה

גם כאן הייתי בביקור שלי בוינה עם המשפחה. מקום ענק ומהמם שהוא גם פארק מים, גם מרכז בריאות, ספא וסאונות (בעירום, אבל יש גם חלקים מופרדים לגברים ונשים, וגם חלקים מעורבים), וגם בריכות מים חמים. מקום מושלם ליום חורפי וגשום, ובכלל.

שעות פתיחה: כל יום מ-9 בבוקר עד 22 בלילה.

מחיר: 23/35 יורו ל-3 שעות/יום שלם בהתאמה, למבוגר. ראו כאן את טבלת המחירים המלאה. שימו לב! אם תגיעו אחרי 18 בערב, תקבל כרטיס כניסה עד הסגירה, כולל תיק עם חלוק, מגבת (שברגיל עולים כסף), שמפו וסבון ב-27.5 יורו.

מיקום: דרום העיר, קו U1 במטרו – כ-25 דקות.

שטאט פארק – Stadtpark

זהו הפארק העירוני של וינה, עם משדאות, אגמים, מתקני משחקים לילדים, פסלים ועוד. מומלץ מאוד אם בא לכם טיול שקל בפארק ענק ומהמם.

הפסל המפורסם והיפה ביותר בפארק הוא פסלו של  יוהן שטראוס, המוזיקאי המפורסם. לפעמים תוכלו אפילו לראות שם תור של אנשים שרוצים להצטלם עם הפסל. 

מיקום: הכניסה הראשית של הפארק נמצאת בסמיכות לתחנת הרכבת התחתית 4U, תחנת Stadtpark, אבל יש עוד מלא כניסות מסביב.

מגדל דנובה

מגדל דנובה נמצא ברובע 12, בליבו של פארק דונה, וביום של ראות טובה, שווה לעלות לתצפית פנורמית על העיר. כדאי גם לשלב קפה ועוגה באחת מ-2 המסעדות המסתובבות שבמעלה המגדל. המחירים סבירים.

שעות פתיחה: כל יום ב-11:30 עד 23 בלילה. בימי שבת וראשון נפתח ב-10

מחיר: 14.5 יורו

מיקום: 26 דקות בקו U1 של המטרו ממרכז העיר.

גבעת קאהלנברג

גבעת קאהלנברג היא המקום להגיע אליו אם בא לכם קצת טבע ויער, ותצפיות נחמדות. אל תצפו לראות מכאן את הטבע של אוסטריה במלוא הדרו, אבל זו בריחה נחמדה מהעיר.

בימים בהירים, אפשר לראות מתצפית Stefaniewarte  לא רק את כל העיר מלמעלה, אלא אפילו את שניברג, שממנו מגיעים מי מעיינות ההרים של וינה.

תצפית נוספת ניתן למצוא במרפסת של כנסיית סנט ג’וזף, שנבנתה ב- 1628 בסגנון הבארוק. בקרבת הכנסיה ישנה מסעדה עם מרפסת תצפית נוספת.

מיקום: ניתן להגיע לנקודת התצפית עם קו האוטובוס 38A

קפה סנטרל

אם חשקה נפשכם לאכול איפה שפרויד וטרוצקי סעדו, קפה סנטרל זה המקום בשבילכם. מסעדה שנפתחה ב-1876 ועד היום עומדים אליה בתור. הסיבה שאני לא שם אותה בחלק של המסעדות, היא כי המסעדה הזו היא ממש מוסד עיר וינה, ולא כדאי לכם לפספס אותה. מומלץ להגיע מוקדם, או שתצטרכו לעמוד קצת בתור.

מיקום: 2 דקות ממוזיאון האשליות, 10 דקו, מסטפאנפלאץ.

שעות פתיחה: כל יום מ-8 בבוקר עד 21 בערב. בימי ראשון נפתח ב-10 בבוקר.

קונדיטוריות מומלצות נוספות: The Demel (נסו את הבריוש שאפשר לטבול בכוס וניל)  ו- Paremi Boulangerie

חיי לילה אלטרנטיביים בוינה

כרוקר מזדקן שלא אוהב מוזיקת טכנו, טראנס ודומיה, אני אסקור כמה מהמקומות ששמים יותר דגש על רוק ומוזיקה אלטרנטיבית בוינה.

איזור מרכזי לחיי הלילה של וינה נמצא בכיכר שוודיה Schwedenplatz

רבע שעה מהמלון שלי.

ברכבת התחתית הקווים U4 (הקו הירוק) וה–U1 (הקו האדום) עוצרים ממש בכיכר.

המקומיים קוראים למקום הזה “משולש ברמודה”, כי כל כך קל ללכת לאיבוד בין הפאבים השונים, במיוחד אחרי ששתיתם כמה בירות.

חשוב להגיד שמדובר באיזור מאוד תיירותי, ולכן הפאבים כאן לא הכי זולים שיש.

פאבים מומלצים בוינה:

Das Loft – לא אלטרנטיבי, אבל כנראה הבר הכי יפה בוינה, בקומה העליונה של מלון SO (סופיטל לשעבר). המחירים מעט מופקעים, אבל התשלום הוא בעיקר על המקום והנוף. צפו לשלם בין 10 ל-20 אירו על משקה.

Morgans – Rum and More – פאב מקומי עם מוזיקת פופ ורוק. דירוג 4.5 בגוגל נכון לנובמבר 2021

Krah Krah – אחד מהפאבים הותיקים במשולש, נפתח בשנות ה-80. דירוג 4.3 בגוגל אבל פי 10 יותר ביקורות מהמורגנז’

Grüner Kakadu – בר עם קוקטלים מומלצים ומיוחדים. ציון 4.9 בגוגל

Slammerbar – אומרים שהמוזיקה טובה והאוויה כיפית, אם כי המקום קטן. ציון 4.1 בגוגל

 

מועדונים אלטרנטיביים (מוזיקת רוק) בוינה:

U4 club – אחד המועדונים הותיקים בוינה.

Chelsea – בר ששם דגש על מוזיקת אינדי רוק בהופעות חיות.

Rhiz bar modern – בר מגניב עם הרבה מקומות ישיבה בחוץ וריקודים בפנים. יש לפעמים הופעות חיות.

מסעדות טבעוניות מומלצות בוינה

אז מסתבר שיש לא מעט היצע טבעוני בוינה. אתן כאן 5 המלצות.

Pizza Pinocchio

פיצריה שמגישה גם בשר, אבל עם מלא אופציות טבעוניות. גבינות, נקניקים, טונה, פפרוני ומה לא. מקום קטן, חמוד ומומלץ. לינק לגוגל מפס.

Front Food

מסעדת מזון מהיר טבעונית שמגישה המבורגרים, ראפים, נקנקיות והכל טבעוני! לינק לגוגל מפס.

Veggiez

רשת מסעדות טבעוניות עם מגוון מטורף של בורגרים, ראפים, סנדוויצים, סטייקים – והכל טבעוני. לינק לאחד הסניפים בגוגל מפס. זה שיותר קרוב למרכז.

Tata

מסעדה ויאטנמית לא טבעונית, אבל כמעט כל מנה אפשר לטבען, והן ממש שוות. מומלץ במיוחד הפאד תאי והקארי. לינק לגוגל מפס.

Formosa

מסעדה וחנות הפכו לטבעוניות לחלוטין בשנת 2017. מגישה בעיקר מנות אסייתיות עם זנים נוספים כמו קארי, שניצל סויה, המבורגר טבעוני וצ’יפס. משתמשת בתחליפי בשר. לינק לגוגל מפס.

Vapiano
מסעדה איטלקית טובה עם לא מעט אופציות טבעוניות. יש לה 3 סניפים בוינה, אז לינק להכי מרכזי בגוגל מפס.

מידע שימושי - תחבורה ציבורית, סים מקומי ועוד

תחבורה ציבורית
התחבורה הציבורית בוינה מצויינת.
מבחינת הכרטיסים יש כמה אפשרויות:
כרטיס בודד לכל אמצעי התחבורה – 
כרטיס ל-24 שעות – 8 יורו
כרטיס ל-48 שעות 14.10 יורו
כרטיס ל-72 שעות -17.10 יורו
כרטיס שבועי שמתחיל מיום שני ומסתיים ביום שני שלאחר מכן בבוקר – גם הוא עולה 17.10 יורו.
אני בחרתי באופציה האחרונה. אפשר לרכוש באמצעות האפליקציה של תחבורה ציבורית בוינה
שימו לב ששדה התעופה לא נמצא בתוך תחומי האיזור של הכרטיסים האלה ויש לקנות כרטיסים נוספים לאחר הנחיתה ולפני העזיבה.

כרטיס סים

אפשר לרכוש בחנות של Magenta Shop – ב-10 יורו – הסים מופעל במקום ועובד מצויין. לידיעתכם, החנות לא פתוחה ביום ראשון.
הסניפים של הרשת מפוזרים בכל העיר, אבל זה הסניף הכי מרכזי.

הגעה מ/לשדה התעופה

אז הכי פשוט עם UBER (יעלה סביב ה-30 יורו, תלוי במלון), אבל חשוב להוריד את האפליקציה בארץ כי כשנרשמים היא שולחת SMS לנייד, ולא תוכלו לקבל את ה-SMS הזה בחו”ל.
 
ואם חשקה נפשכם בתחבורה ציבורית, אפשר באוטובוס, ברכבת, או ברכבת התחתית. אפשר לקחת את  קו רכבת S7 לתחנת Wien Mitte במרכז העיר. מאוד נוח וזול. 4.30 יורו לכרטיס. זו תחנה שהיא רבע שעה הליכה מהמרכז, ויש שם גם קניון. אתם תראו את המקום שבו מוכרים כרטיסים מייד אחרי שאתם יוצאים מהאולם איסוף מזוודות, מצד ימין. יש מכונות, ויש גם דלפק למכירת כרטיסים.
 
אני ממליץ להשתמש בגוגל מפות לכתובת של המלון שלכם כדי לדעת לאיפה בדיוק כדאי לעלות. ממליץ לעשות את זה לפני הטיסה, להדפיס לעצמכם את ההוראות המדוייקות (לא לסמוך על זה שיהיה WiFi באוטובוס/רכבת או במעבר בין התחנות), ודבר ראשון אחרי שאתם מגיעים למלון, ללכת לקנות כרטיס סים כדי שתוכלו להשתמש בגוגל מפס מאותו רגע.

ממליץ לעקוב אחריי גם בפייסבוק ובאינסטגרם

4 תגובות

  1. שלום, חברה ואני ( 50+) מעוניינות בסיורים מודרכים בוינה . מכיר מדריך/ ה ?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *