איך לתכנן טיול סולו קצר, זול ומושלם - ב-10 צעדים + בונוס

איך לתכנן טיול סולו

אם אתם חושבים להזמין כרטיסים לטיול הסולו הראשון שלכם, הפוסט הזה נוצר בדיוק בשבילכם!

טיול סולו הוא אחד הדרכים הכי מהנות לטייל, אבל בעיקר הכי מפתחות חוסן רגשי ונפשי, וסביר להניח שלא תצטערו על ההחלטה הזו.

אז הנה מדריך צעד אחר צעד לתכנון טיול הסולו הראשון שלך, והכל מנסיון אישי. אם אתם מעוניינים שאכתוב פוסט מורחב על אחד הסעיפים, כתבו לי בתגובות.

שימו לב – המדריך מיועד לטיולי סולו קצרים, ולא לטיולים ארוכים סטייל “אחרי צבא”. בכל זאת, אנחנו כבר לא ילדים ;), ולצערי – כתוב בלשון זכר בגלל שהשפה העברית דפוקה, אך מופנה לכלל הזהויות המגדריות.

רוצים להיות מעודכנים על פוסטים חדשים ולקבל השראה וטיפים מיוחדים לטיולים שלכם?

(גג פעם בחודש)

1. בחרו סגנון טיול

לפני שאתם בוחרים יעד, אתם קודם כל צריכים לחשוב איזה סגנון טיול מתאים לכם.

טיול בעיר? טיול בטבע? גם וגם? רוצים לאכול במסעדות טובות או שיותר חשוב לכם שיהיו חיי לילה פעילים? או אולי פשוט בטן גב על חוף הים או שפת הבריכה עם ספר טוב ודרינק? או שאולי בכלל בא לכם חופשת ספא מפנקת במקום מושלג ומהמם?

אם אתם רוצים בפעם הראשונה לא לצאת ב-100% מאיזור הנוחות שלכם, אז אולי תבחרו יעד שבו אתם מכירים את השפה המקומית, או שאולי יש לכם שם חברים או משפחה. 

אם זה טיול סולו ראשון, אני ממליץ על עיר אירופאית מוכרת (למשל ברלין, אמסטרדם, ברצלונה). למרות שאני מבטיח לכם, אפשר להסתדר בכל מקום. רק תחליטו מה בא לכם, ורק לכם, כי זה חלק מהכיף בטיול סולו. אתם לא תלויים באף אחד.

אני, למשל, מאוד אוהב להכיר אנשים חדשים בטיולים שלי, ולאכול ג'אנק פוד טבעוני

2. בחרו יעד

עכשיו כשאתם יודעים מה בא לכם, הגיע הזמן להתחיל לחפש יעד. לפי סגנון הטיול שבחרתם, אפשר לעשות חיפוש קצר בגוגל כמו למשל “חיי הלילה הכי טובים באירופה”, או “חופשת בטן גב”, או “טיול קולינרי ב…” ותנו לגוגל להשלים לבד.

 

חיפושים שכאלו יספקו לכם שפע של רעיונות. אתם עלולים אפילו ללכת לאיבוד בים האפשרויות, אבל אני ממליץ לתת לזה יום יומיים ולהחליט, בסופו של דבר – בכל מקום תוכלו להנות ולמצוא מה לעשות.

canal

אמסטרדם, למשל...

3. תתאמנו בלטייל לבד בארץ

אם יש לכם פתאום חששות לגבי טיול לבד, אני ממליץ לנסות את זה בבית!  כן כן, אם מעולם לא טיילתם לבד, שווה לנסות את זה כבר בארץ. אפשר רק ללכת למסעדה לבד, או לנסוע לטיול בעיר לא מוכרת בארץ, ולכו לאיזה מקום שמעניין אתכם – לבד. כך תוכלו להתחיל להרגיש איך אתם מסתדרים עם עצמכם. זה אולי נשמע טיפשי אבל זה לגמרי עובד!

 

למעשה, בשלב זה, לפני שקנית כרטיס, אתם עשויים להבין שאתם לא בטוחים אם אתם רוצה לטוס לבד. למרות שהחששות הם נורמליים, כמו גם להרגיש שזה קצת מביך להיות לבד, אתם עשויים לחשוב שלטייל לבד זה לא בשבילכם. אבל אני אומר, אל תקשיבו בהכרח לקולות בראש! אלא אם כן חוויתם איזה התקף חרדה שבאמת דורש התייחסות וטיפול מקצועי, אני ממש ממליץ לכם לאזור אומץ ולטוס בכל זאת. לא סתם אתם קוראים את הכתבה הזו, ולא סתם עלה בכם הצורך לטוס לבד. אתם עשויים לגלות שזו אחת המתנות היותר שוות שהענקתם לעצמכם בכל חייכם.

מעיין הסוסים

פה, למשל, קפצתי לבד לטבילה במעיין הסוסים

4. תזמינו כרטיסי טיסה

זהו, החלטתם שאתם הולכים על זה? החלק הכי מרגש שלפני הטיול הגיע…

הכי פשוט לעשות חיפוש ב-Sky Scanner או ב- Skiplagged שמוצאת טיסות ממש זולות (אבל צריך להיות גמישים מבחינת זמנים). מומלץ אחרי שמוצאים כרטיס, לקנות את הכרטיס ישירות מחברת התעופה אם ההפרש בין המחיר הזול ביותר למחיר בחברת התעופה לא גדול מידי. זהו, עכשיו כשיש כרטיסים, ההתרגשות באמת מתחילה.

עכשיו זה הזמן לרכוש ביטוח נסיעות, וביטוח ביטול טיסה למקרה שאתם חוששים שמשהו עלול לגרום לכם להצטרך לבטל את הטיסה (בימי קורונה כרגע אין ביטוחי ביטול טיסה).

5. תזמינו מקום לינה 

אני בדרך כלל משתמש ב-Booking.com, ואני שם מסננים שחשובים לי כמו למשל דירוג גולשים גבוה (משתדל מעל 9), קרוב למרכז, עם/בלי ארוחת בוקר, וכל מה שחשוב לי באותו טיול. גם כאן, יש תורה שלמה, אבל זה לפוסט אחר.

אני בדרך כלל אוהב לישון במעונות בהוסטלים, גם כי זו אחלה דרך להכיר אנשים, וגם כי זה הכי זול.

אני מציע להזמין בהתחלה 2 או 3 מקומות עם ביטול בחינם, ואז אחרי כמה ימים לבחור את מה שהכי נראה לכם, ולא לשכוח לבטל את השאר. כדאי גם לבדוק אם המחיר בהזמנה ישירות מהמלון זול יותר, אך לא לשכוח לבדוק את מדיניות הביטולים שלהם.

סוג של מקום לינה...

6. תעשו תחקיר על היעד

זהו, יש לכם כרטיס טיסה ואתם יודעים איפה תשנו. הצעד הזה הוא לא חובה, אבל מומלץ אם זו אחת הפעמים הראשונות שלכם. טיילים מנוסים אוהבים לפעמים להגיע גם ליעד טבולה ראסה, ללא תכנון מראש, ומבלי לדעת כלום על המקום לפני.

בהנחה שאתם לא כאלו, אני ממליץ לפתוח קובץ, לפתוח גוגל ולהתחיל להכניס לקובץ כל מיני דברים שבא לכם לעשות באותו יעד. כדאי גם לשים לב למרחק מהמלון שלכם, ואם צריך ללכת ברגל או לקחת תחבורה ציבורית/מונית (אני נוהג להוסיף לקובץ את הלינק לגוגל מפות לכל המקומות שמעניינים אותי).

אפשר לחפש חיפושים פשוטים כמו “טיול סולו בוינה” או “מה יש לעשות באמסטרדם“, ואפשר לשכלל את החיפוש ולחפש בבלוגים (חפשו “וילנה בלוג“), או אפילו “טיול סולו ב…”.

אם האנגלית שלכם טובה, אני ממליץ לחפש גם באנגלית, ובאתרי התיירות המקומיים, ואפילו באתרים מקומיים (בעזרת תרגום האתר). בשביל מקומות קצת פחות מתויירים אפשר לחפש חיפושים כמו “hidden gems in…” או “secret barcelona”. זה לא תמיד מניב פירות, ודורש קצת חפירה.

אם מעניין אתכם דברים ספציפיים כמו אומנות רחוב או מסעדות מישלן למשל, חפשו בדיוק את זה ביעד שלכם, ותוסיפו לרשימה שלכם. כדאי לחלק את הרשימה לנושאים כמו חיי לילה/מוזיאונים/מסעדות/אטרקציות/טבע וכו’ – לפי תחומי העניין שלכם. את הקובץ הזה תשמרו במייל וגם תדפיסו שיהיה לכם זמין בזמן הטיול. במידה ולא רכשתי חבילת סלולר מהארץ, אני בדרך כלל גם מדפיס לעצמי את הדרך משדה התעופה למלון/לחנות הסלולר הקרובה במרכז העיר (סים בשדה התעופה בדרך כלל יקר יותר), עד שיהיה לי סים מקומי.

יש עוד המון שיטות למציאת מקומות מתויירים יותר ובכלל לא, אבל זה לפוסט אחר…

uzupis sisaw

לנדנדה הזו בוילנה הגעתי בזכות שיטת "שוטט בעיר" הידועה 🙂

7. חפשו את ה Free tours.

אלו סיורים מאורגנים של כשעתיים-שלוש, שהם לא באמת חינם, הם על בסיס טיפ. מומלץ להשאיר בדרך כלל 10-20 יורו לאדם באירופה. אני מעדיף לגלות לבד, אבל הם עוזרים להכיר את העיר, ולפעמים גם אנשים נחמדים. מומלץ לעשות אותם ביום הראשון של הטיול, ככה שהם יעזרו לכם להתמצא לבד בהמשך.

8. תארזו מעט

אם אם טסים ל-4-5 ימים, תיק גב אחד יספיק. במקרה הכי גרוע אפשר למצוא מכבסה ביעד, וכן, אפשר ללבוש יומיים את אותו המכנס ו/או החולצה. בקרוב אכתוב פוסט על מה כדאי לארוז.

טיפ זהב – קחו לפחות 2 כרטיסי אשראי (למקרה שאחד לא יעבוד), וגם מזומן. ולא לשכוח – סיכה קטנה/עגיל עם סיכה כדי להחליף את כרטיס הסים.

9. תקשורת

חבילות הסלולר מהארץ לרוב ירקות הרבה יותר מאשר פשוט לרכוש כרטיס סים ביעד. אז תבדקו מראש איך להגיע לחנות הסלולר במרכז העיר, ותדפיסו לעצמכם מפה לשם (כי לא יהיה לכם wi fi עדיין), ותלכו לשם דבר ראשון. אפשר לראות את זה כהרפתקאה הראשונה שלכם – רק אתם ומפה בעיר גדולה. אחר כך כבר יהיה הרבה יותר קל לנווט.

בנוסף, זה שאתם לבד, לא אומר שאתם לא צריכים להיות בתקשורת עם הקרובים בארץ. 



10. אם אתם חוששים לבטחון שלכם בטיול לבד – יש פתרונות!

אמנה כאן רק חלק מהפתרונות – כדאי לשתף מישהו מהארץ אם אתם הולכים לטיול בטבע או למקום קצת פחות מוכר. יש גם אפליקציות ייעודיות שדרכם אתם יכולים לשתף מיקום עם היקרים לכם.

כדאי לשמור בעותק פיזי מספרי טלפון חשובים למקרה שהפלאפון שלכם יאבד/ייגנב.

בנוסף, כדאי לשמור עותק מצולם של הדרכון, פוליסת הביטוח וכרטיס האשראי שלכם במייל, ושמישהו בארץ יידע איפה אתם שוהים.

11. תכנית “טיול סולו ראשון”

ואם כל זה נראה לכם מאיים, בדיוק בשביל זה בניתי את תכנית “טיול סולו ראשון”, שתעזור לכם לתכנן טיול סולו מושלם. לפעמים רק פגישה אחת יכולה לענות על כל כך הרבה שאלות וחששות.

ובונוס למי שהגיע עד לכאן – 20% הנחה על התכנית!

איך מקבלים את הבונוס? פנו אליי במייל (yoav.gs1@gmail.com) או בטלפון ותכתבו שהגעתם אליי דרך פוסט “10 צעדים לתכנון טיול סולו ראשון”. ככה פשוט.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ממליץ לעקוב אחריי גם בפייסבוק ובאינסטגרם