אמסטרדם בחורף בלי ילדים
קצר ולעניין

אמסטרדם בחורף בלי ילדים
קצר ולעניין - 2021

שימו ♥! הפוסט הבא הוא רשימה עם כל הדברים השווים שיש לעשות באמסטרדם, על בסיס תחקיר מקיף שעשיתי לפני הטיול.


בנוסף, קיים פוסט שמספר על הטיול עצמו, כולל המלצות ודיסהמלצות נוספות, על בסיס הנסיון שלנו. 
תהנו 🙂

את הפוסט הזה כדאי לגזור, ולשמור. כלומר, לשים לכם לינק אליו בדף הבית בנייד, שישמש אתכם כשאתם בטיול.

פוסט ההכנה שעשיתי על ליטא, “ליטא – קצר ולעניין“, צבר לא מעט פופולריות, וקיבלתי עליו פידבקים טובים. לכן החלטתי לעשות מזה מסורת, ולכתוב פוסט הכנה נוסף, הפעם על אמסטרדם בחורף בלי ילדים. בינואר 2020 עדי ואני טסנו לשם לטיול הזוגי הראשון שלנו בחו”ל מאז שגילי נולדה, לפני כמעט שנתיים. אז אמסטרדם בחורף בלי ילדים…

למה דווקא אמסטרדם?

כי אנחנו רוצים לחזור לשם כבר מאז ירח הדבש השני שלנו באמסטרדם אי שם בשנת 2008. היא זכורה לנו כעיר מאוד רומנטית ו… מצחיקה… 🙂

למה דווקא אמסטרדם בחורף? 

כי יום הולדת זה תמיד תירוץ טוב לברוח קצת לחו”ל, ומה לעשות, שנינו נולדנו בחורף, בהפרש של יומיים. יש האומרים שהיא עשתה לי עיניים כבר בחדרי היולדות, אי שם בשנת 1983 במסדרונות בי”ח רמב”ם. 

אירופה בחורף (בדצמבר, בינואר, בפברואר, במרץ) מתאימה בעיקר למי שאין לו בעיה קשה עם קור ואולי שלג. אנחנו פותרים את זה בעזרת 1001 שכבות של בגדים תרמיים. כמובן שהמדריך הזה תקף גם בימי הקיץ, שבו יהיה לכם הרבה פחות קר, ויותר עמוס בתיירים.

חוץ מזה, בחורף מתקיים באמסטרדם פסטיבל האורות שהופך את העיר לעוד יותר יפה.

למה דווקא אמסטרדם בחורף בלי ילדים?

נו באמת. אתם לא באמת מצפים שאני אענה לכם על זה, נכון? הם אהובים, חמודים והכל, But everybody needs a little time away…

קצת רקע לגבי ההכנות עד כה. את הכרטיסים קניתי כמעט שנה מראש, בפברואר 2019. עלה לנו 1130 ש”ח לכרטיס עם אל-על, ל-5 ימים מלאים. נוחתים באמסטרדם ב-10:25 בבוקר ביום חמישי, וממריאים משם ב-21:30 בערב ביום שני.

לגבי המלון, חיפשתי מלון שבו יהיה אפשר לעשות אמבטיה רותחת כשבחוץ קור מקפיא. אין הרבה חדרים כאלו באמסטרדם אבל מצאנו אחד במלון Mauro Mansion, עם הדירוג 9.4 בבוקינג.קום. מלון שבו אסורה הכניסה לילדים מתחת לגיל 12. עלה לנו 595 אירו (כ-2300 ש”ח) ל-4 לילות. לצערי, נכון לפברואר 2022, כבר אי אפשר להזמין אותו בבוקינג, וכנראה שהוא נסגר כי גם לא מצאתי דרך אחרת להזמין אותו. כדי לראות איך אני מחפש מלון, תעיפו מבט בפוסט הזה.

הבהרה חשובה: למרות שהייתי באמסטרדם כבר ארבע פעמים, הפוסט ברובו לא מבוסס על נסיון אישי. הוא מקבץ את כל מה שצריך לדעת לפני שאתם טסים לאמסטרדם. זאת על פי מחקר עצמאי מקיף שעשיתי, נכון לדצמבר 2019. המטרה היא לתת סקירה קצרה ועניינית, עבור מי שאין לו כוח או זמן לטבוע בים המידע שיש באינטרנט.

מה שכן, ניסיתי להמנע מהמלצות על האתרים המוכרים יותר כמו בית אנה פרנק, מדאם טוסו ומוזיאון הייניקן/רמברנדט/ואן גוך. התמקדתי יותר באטרקציות החדשות והפחות מוכרות.

פוסט מפורט על כל החוויות מהטיול כבר נכתב ופורסם. אז נתחיל. הגעתם לאמסטרדם. מה עכשיו? קודם כל, בואו נבין איך אמסטרדם בנויה.

קורונה באמסטרדם – קצר ולעניין

 

הכנסו לאתר הזה לפרטים המלאים והמעודכנים על כל ההגבלות.

התמצאות באמסטרדם - אמסטרדם בחורף

אמסטרדם מחולקת לכמה אזורים, והכנתי לכם מפה שתמחיש איך זה נראה. כשאתם שם, ממליץ להשתמש ב-Google Maps כדי להגיע ממקום למקום.

אז מה יש בכל אזור?

התחנה המרכזית (Amsterdam Central) – המקום שאליו תגיעו היישר משדה התעופה (בהנחה שאתם לא עם רכב). ממנה זה 10 דקות הליכה עד כיכר הדאם (מסומן בנקודה אדומה). משם גם יוצאות סירות לשיט תעלות.

כיכר דאם – רחבה ענקית, תמיד שוקקת חיים, עם הופעות רחוב, פסלים אנושיים, והרבה יונים להאכיל. ממש בקרבת מקום תוכלו למצוא כמה אטרקציות תיירותיות. ביניהם מוזיאון ריפלי תאמינו או לא (הבנתי שמומלץ בעיקר עם ילדים), מוזיאון מדאם טוסו עם מלא סלבס עשויים משעווה (נחמד אם לא הייתם אף פעם), וארמון המלוכה (קצת מכוער מבחוץ, מאוד מפואר מבפנים, מומלץ אם אתם אוהבים ארמונות).

הצהרת שקיפות: אם תזמינו כרטיסים דרך חלק מהלינקים בפוסט, אתם לא תפסידו כלום (המחיר יהיה זהה, או אפילו זול יותר), ואני ארוויח עמלה קטנה שתעזור לי מעט לממן את ההשקעה בבלוג. אני ממש אעריך את זה.

אמסטרדם צפון (נורד)

מגיעים לאיזור הזה באמצעות מעבורת חינמית שיוצאת מהרציפים צפונית לתחנה המרכזית (לינק למיקום של המעבורת כאן).


A’Dam Lookout + Over the edge Swing
  – נקודת תצפית על אמסטרדם, שכוללת אטרקציה מגניבה שהיא בעצם הנדנדה הגבוהה ביותר באירופה. 100 מטר מעל פני הים, וצופה על כל העיר. אמור להיות מאוד רומנטי ומרשים.

מחיר: 12.5 יורו + 5 יורו לנדנדה בהזמנה מראש (מקבלים כרטיס אלקטרוני לנייד).

שעות פתיחה: 10 בבוקר עד 21 בערב

This Is Holland – סימולטור טיסה מגניב מעל כל הולנד ב-5 מימדים, שבו ממש אפשר להרגיש שעפים, מרגישים רוח, ערפל ואפילו אפשר להריח.

מחיר: 16 יורו. כדאי להזמין כרטיסים מראש (מקבלים כרטיס אלקטרוני לנייד)

שעות פתיחה: 10 בבוקר עד 19 בערב

אבל אם תזמינו כרטיס משולב לשתיהם ביחד, יעלה לכם 25 יורו בלבד (זה לא כולל את הנדנדה)

מוזיאון הסרטים EYE – מוזיאון סרטים מרשים שנפתח בשנת 2009 ועבר למבנה חדיש בשנת 2012. יש בו כמה אולמות קולנוע, תערוכות קבועות ומתחלפות, וכל מיני אטרקציות כמו מסכי מגע שבהם אפשר לצפות בקטעים מסרטים, מסך פנורמי שבעזרתו אפשר לראות את אוסף המוזיאון, מיצגי אומנות, ועוד. כדי להגיע, גשו לרציף מאחורי התחנה המרכזית, וחפשו את המעבורת המגיעה ל-Buiksloterweg, שתוריד אתכם ממש קרוב למוזיאון.

מחיר: 11 יורו

שעות פתיחה: 10 בבוקר עד 22 בערב (23 בערב בשישי-שבת)

רובע החלונות האדומים 

הזנות באמסטרדם חוקית כבר 100 שנה. רובע החלונות האדומים פעיל בעיקר בשעות הלילה, ויש בו מועדוני חשפנות, מועדוני הופעות סקס (זוג שמקיים יחסי מין מול קהל), פאבים, מסעדות, קופישופס… אבל האטרקציה עבור רוב האנשים הן 300 חלונות הראווה שבהן נמצאות נשים שעוסקות בזנות, ומציעות את עצמן ללקוחות. מעניין, אם כי מעט מביך (ואולי גם לא לעניין) להסתכל על הנשים הללו כאטרקציה. ברובע גם נמצא איזור הצ’יינה טאון, ככה שתמצאו בו גם לא מעט מסעדות אסייתיות נחמדות, כמו למשל מסעדת ה-Bird התאילנדית והמומלצת.

ברובע עצמו יש גם מוזיאון זנות מעניין (Red Light Secrets), שבו תוכלו ללמוד קצת על מאחורי הקלעים של הזנות. לחוות איך זה לשבת בתוך חדר עם חלון לרחוב, ולשמוע את הסיפורים של הזונות עצמן. פתוח כל יום מ-10 בבוקר עד חצות. מחיר באתר: 10 יורו בבוקר – הזמינו כרטיסים מראש. מפת הגעה.

מרכז העיר

הצינוק של אמסטרדם – אטרקציה שתגרום לכם לצעוק ולצחוק לכל אורך הדרך. זה בעצם מסלול של בערך שעה שאמור להמחיש לכם את אירופה של ימי הביניים, להפחיד אתכם, כולל שחקנים בתלבושות שונות שיקפיצו אתכם, מבוך, רכבת הרים מפחידה, מכשירי עינויים, מכשפות, והכל בליווי של אפקטים קוליים וחזותיים שאמורים לגרום לכם להשאר דרוכים כל הזמן. נראה שאם אתם אוהבים רכבות הרים, ורכבות שדים, תאהבו גם את האטרקציה הזו. לגילאי 10 ומעלה. 

מחיר: 24 יורו, אבל תקבלו הנחה של 4 יורו אם תזמינו אונליין.

שעות פתיחה: כל יום בין 11 בבוקר ל-18 בערב (19 בסופ”ש)

תערוכת Body Worlds – מה עושה בני אדם מאושרים?  זה מה שהמוזיאון הזה מנסה ללמד אותנו. את ההשפעה של אושר על הבריאות שלנו, והוא עושה את זה באמצעות לימוד על גוף האדם. בכל קומה מגיעים לאיזור אחר בגוף (שרירים, לב, פה, מערכת העיכול וכו’), ומתעמקים בו בעזרת סרטונים, קטעי תלת מימד, וכל מיני מיצגים אינטראקטיביים, ובעיקר 200 דגמים של גופי אדם שמציגים את המורכבות, הפגיעות והפלא שבגוף האדם.

מחיר: 18 יורו אם מזמינים אונליין. הכרטיס כולל סריקה גופנית שתתן לכן מידע על מסת השומן, מסת השריר, ואחוזי השומן בגוף שלכם.

שעות פתיחה: כל יום בין 9 בבוקר ל-20 בערב (בימי שבת עד 22 בלילה)

5 מקומות מומלצים לשוטטות - אמסטרדם בחורף

כיכר רמבראנט – מסומנת במפה בנקודה כחולה. כיכר מרכזית נוספת, שהיא בעצם איזור בילוי ששופע בברים, פאבים, מסעדות, מועדונים והפסל של הצייר רמברנדט.

כיכר ליידספליין – איזור בילויים נוסף, שאהוד יותר על המקומיים, שכולל גם את הקזינו של הולנד, התאטרון העירוני.

וונדלפארק – פארק ענק ומשגע לטיול בטבע עירוני. 7 דקות הליכה מהכיכר.

מומלץ להשכיר אופניים ל-24 שעות ולקרוע את העיר – הזמינו כרטיסים כאן. אספו את האופניים מכאן (8 דקות ברגל מהתחנה המרכזית). פתוחים כל השבוע חוץ מיום רביעי, בין השעות 9:30 עד 14 (בימי שישי ושבת פתוחים עד 16).

הכיכר מאוד קרובה לרובע המוזיאונים, שם נפתחת בחורף רחבת החלקה על הקרח גדולה באוויר הפתוח (פתוח עד ה-3.2.2020). גם אם אתם לא יודעים להחליק תוכלו להעזר בהליכונים מיוחדים שיעזרו לכם להחליק בלי ליפול. לחצו כאן לכרטיסים לנייד ב-12 יורו. חוץ מזה, תוכלו לבקר כאן במוזיאון הרייקמוזיאון ואן גוך והמוזיאון העירוני. לחצו על הלינקים לפרטים והזמנת כרטיסים לנייד.

טיפ להורים שנסעו בלי הילדים: גשו לחנות הצעצועים טינקרבל שנמצאת סמוך לרובע המוזיאונים, ואתם מסודרים מבחינת מתנות.

חגורת התעלות – חגורה של תעלות שמקיפה את מרכז העיר. שם תוכלו למצוא את מדרחוב הקניות ליידסטראט, בית אנה פרנק, מתחם 9 הרחובות (מתחם שכולל 9 רחובות ציוריים, שבהם המון בתי קפה, גלריות, חנויות בוטיק מעוצבות, חנויות לעיצוב הבית, ועוד). הרחובות הפופולריים ביותר הם Hartenstraat, Huidenstraat, Reestraat, Runstraat ו Wolvenstraat.

שכונת היורדאן – מקום ממש נחמד להסתובב בו. מהשכונות האלו שהיו פעם שכונות פועלים עניות, אבל הצטברות של סטודנטים ואמנים בשכונה, הפכו אותה למקום שוקק חיים, עם המון גרפיטי מגניב, פינות חמד, בתי קפה, גלריות ועוד.

רובע הפייפ – עוד רובע צעיר ומומלץ לשוטטות, עם הרבה קופי שופס, חנויות, דוכנים, מסעדות ופאבים מזמינים. אפשר למצוא בו את השוק המפורסם ביותר באמסטרדם – שוק אלברט קויפ (פתוח כל יום בין 9 ל-17, ובימי ראשון מ-10 עד 17), מוזיאון הייניקן (שם תוכלו לעשות סיור וללמוד איך מכינים הייניקן), פארק צרפתי (Sarphati Park), ועוד.

5 מוזיאונים מומלצים - אמסטרדם בחורף

Youseum – חוויה אומנותית קליידוסקופית שבמרכזה אתם. ביקור ייקח לכם בערך שעה וחצי, וחייבים להזמין כרטיסים מראש ליום ושעה ספציפיים. לא באמת ברור מה זה, אבל חייב להגיד שהאתר שלהם מסקרן.

מחיר: 19.95 יורו

שעות פתיחה: בין 12 בצהריים ל-20 בערב (בימים ראשון ושני עד 17 אחה”צ)

מוזיאון אולטרא סגול – כן כן, המנורת אולטרא סגול שהיתה תלויה לכם בחדר, ומתחתיה איזה ציור הזוי בשלל צבעי הקשת שהיה מגניב במיוחד בחושך? זוכרים? אז מוזיאון שלם (וקטן) שמוקדש כולו לאומנות הזו, כשאתם הופכים לחלק מהמיצג.

מחיר: 5 יורו, וחייבים להזמין כרטיסים מראש

שעות פתיחה: רביעי – שבת – 14-18 בערב.

מוזיאון הסקסמוזיאון הסקס נמצא לא רחוק מכיכר דאם. יש בו 3 קומות, ויש בהם אטרקציות ותצוגות שונות בנושאים שונים, כמו למשל סקס בראי ההיסטוריה, תשוקה, הקשר בין סקס לשטן, וכו’. פתוח כל השבוע מ-9 וחצי בבוקר עד 23 וחצי בלילה.

מוזיאון הארוטיקה – שוכן ברובע החלונות האדומים. תוכלו למצוא אוסף של צילומי וציורי ארוטיקה שונים, הקרנה של גרסה ייחודית לסרט “שלגיה ושבעת הגמדים”, ואוסף מגוון של ציורים וצילומים ארוטיים. שתי המוזיאונים מומלצים, והביקור בהם לא ארוך במיוחד.

מחיר: 7 יורו.

שעות פתיחה: כל יום מ-11 בבוקר עד 1 בלילה (בימים שישי-שבת עד 2 בלילה)

מוזיאון Moco – מוזיאון קטן לאמנות מודרנית. יש ערכת אודיו שאפשר לקחת בכניסה, בחינם. כדאי, זה מוסיף לחוויה ולהבנה של המוצגים. עד אפריל 2020 תוצג כאן התערוכה “לצחוק עכשיו” של אמן אומנות הרחוב החתרני והמסתורי, בנקסי. אם אתם חובבי אמנות רחוב, אל תפספסו. היא עוסקת בצרכנות, זכויות אדם, שלטון וחירות.

מחיר: 17.5 יורו. לחצו כאן להזמנת כרטיסים שגם יאפשרו לכם לעקוף את התור. כרטיסים רגילים ללא עקיפת תור יעלו לכם 14 יורו, אם תזמינו אונליין דרך אתר המוזיאון.

שעות פתיחה: כל השבוע – 9 בבוקר עד 20 בערב (בשישי-שבת עד 21 בערב).

מרכזי ספא מומלצים באמסטרדם - אמסטרדם בחורף

אם אתם בטיול רומנטי, אין כמו זמן ביחד בספא.
Spa 1001 – מקום שאתם יכולים להשכיר לעצמכם לשעתיים וחצי או 5 שעות. יש בו סאונה, ג’קוזי, אמבטיות לרגליים, סלון, ועוד… והכל רק בשבילכם, בלי אף אחד שיפריע לכם. כדאי להזמין מקום מראש. כתובת: כדאי להגיע ברכבת הקלה עם קו 17 מכיכר דאם. מפת הגעה.

Zuiver Amsterdam  – מרכז ספא מדהים ששייך למלון Spa Sport Hotel Zuiver. השהות היא בעירום בלבד, מלבד ימים חמישי ושלישי, שבהם חובה ללבוש בגד ים. מפת הגעה.

Five city Spa – מרכז ספא שמספק בעיקר מסאז’ים איכותיים מכל מיני סוגים. כתובת: 25 דקות ברגל מכיכר דאם. בשכונת פייפ. מפת הגעה.

Koan Float – דמיינתם פעם איך זה להרגיש חסר משקל? הייחוד של מרכז הטיפולים הזה, הוא שבנוסף למסאז’ים, אתם מוזמנים להתנסות בחוויה ייחודית – תאי ציפה. אתם נכנסים לתוך תא עם מים מלוחים, בטמפ’ הגוף, כשהאוויר והמים בדיוק באותה טמפ’, ככה שאתם צפים, בשקט מוחלט, במים נעימים ובשלב כלשהו אתם לא מרגישים איזה חלק מכם במים, ואיזה לא, חסרי משקל לחלוטין. הציפה הוכחה מדעית כמרגיעה, מפחיתה מתחים, כאבים, פציעות ספורט, ועוד. אגב, כשניסיתי להזמין מקום, היתה בעיה במערכת הזמנה אונליין באתר, אז שלחתי להם אי מייל וככה הזמנתי מקום. כתובת: 8 דקות מכיכר דאם, בחגורת התעלות. מפת הגעה.

חיי לילה אלטרנטיביים - אמסטרדם בחורף

אז המוזיקה האלקטרונית היא השולטת במועדונים של אמסטרדם, ואירופה בכלל. אבל אם אתם כמוני, מתגעגעים לקצת רוק ודיסטורשן, או הופעות חיות, יש לאן לברוח.

Excalibur Café – ממוקם ברובע החלונות האדומים. בר רוק ומטאל, עם אווירה ובירה טובה.

Café Soundgarden – רוק, בירות, שולחן סנוקר, חצים, ואווירה טובה. ממוקם בשכונת היורדאן.

Cafe the Minds – בר פאנק/רוק עם אווירה מצויינת בהתאם למוזיקה. 6 דקות מכיכר דאם.

7 קופי שופס מומלצים באמסטרדם - אמסטרדם בחורף

אחרי שהלכנו קצת סחור סחור, נגיע לסיבה המרכזית שאנשים רבים מגיעים לעיר.

לא צריך להכביר במילים. אם אתם רוצים לעשן מריחואנה בלי חשש מהחוק, אמסטרדם זה המקום הכי קרוב לישראל בו תוכלו לעשות את זה. אם אתם חובבי עישון, וזו פעם ראשונה שלכם באמסטרדם, יש מצב שכל האטרקציות שמניתי עד עכשיו יחכו לפעם אחרת. אם אתם בחברה טובה, אז הבילוי בקופישופס, המריחואנה המשובחת, יספקו לכם מספיק צחוקים וחוויות לארבעה-חמישה ימים.

יחד עם זאת, אני כמובן לא ממליץ לאף אחד לעשן מריחואנה. במיוחד אם מעולם לא עישנתם,  תעשו שיעורי בית על ההשפעות של החומר הזה ותחליטו אם זה מתאים לכם. אם זו הפעם הראשונה שלכם, אני ממליץ לכם להתחיל לאט, כי החומר בהולנד חזק, ולהיות עם אדם שאתם סומכים עליו.

אז מה הקופישופס הכי טובים באמסטרדם, נכון לשנת 2020? הנה לכם כמה, לפי הרשימות הכי עדכניות

Boerejongens – הקופישופ הזה זכה במקום הראשון בתחרות הקופישופס של 2019, והוא אהוד על האוכלוסייה המקומית. החומר בו נחשב מאוד איכותי, והצוות סופר נחמד. תרגישו חופשי לשאול מלא שאלות, ונסו גם את העוגיות אם אתם חפצים בסטלה חזקה במיוחד (לא מומלץ למתחילים). מפת הגעה.

Tweede Kamer – קופישופ ותיק שנוסד בשנת 1985, מהותיקים שיש באמסטרדם. הוא הראשון שהחל לשקול ולארוז את המריחואנה מול הלקוחות, ברוח השקפיות. הוא קטן (רק 20 מקומות), והחומרים בו נחשבים מאוד איכותיים. מפת הגעה.

Coffeeshop Amsterdam – קופישופ קטן, 2 קומות. קרוב לתחנה המרכזית. ידוע במוזיקה הטובה, אחלה אווירה, וחומר משובח. העוגות המיוחדות שלהם נחשבות מהטובות שיש בעיר, ואפשר למצוא פה גם מונרוק (50 יורו לגרם). מפת הגעה.

Happy Feelings – מקום קטן עם אווירה רגועה, תפריט מגוון. אחד הדברים המיוחדים בו זה שהוא מציע גם שיט בתעלות, במה שהופך להיות קופישופ על המים. מפת הגעה.

Barney’s Coffeeshop – קופישופ קטן וחמוד, ששוכן במבנה בן 500 שנה. מעניין אם מי שבנה אותו, חשב שפעם הוא יהיה קופישופ..? בכל אופן, הוא זכה כבר בכמה פרסים על איכות המריחואנה, ואהוד על תיירים ומקומיים כאחד. מפת הגעה.

Prix D’ami – הקופישופ הגדול ביותר בעולם. 5 קומות, כל קומה בקונספט אחר, יש אפילו חדר קולנוע בקומה האחרונה, ספות להזרק עליהן, ארוחות בוקר, מתוקים, אווירה טובה. בקיצור, כל מה שצריך. כתובת: קרוב לאמסטרדם סנטראל, 6 דקות מכיכר דאם. מפת הגעה.

e1hulp – אחרון חביב, לכל מי שמחפש איפה יש מונרוק באמסטרדם. אז גם פה יש. מונרוק זו המריחואנה הכי חזקה בעולם. למיצוי מקסימלי, מומלץ לעשן אותה במקטרת או בבאנג (מקטרת מים), ולא בג’וינט. מפת הגעה.

זה לא הכל, אבל אני אעצור כאן. אם זה לא מספיק לכם, הנה לכם ארבע רשימות מומלצות, נכון ל2019 – 1, 2, 3, 4.

6 מסעדות טבעוניות מומלצות באמסטרדם, וקינוח

אחרי שעישנתם קצת, יש לי תחושה שתהיו רעבים, ואם אתם טבעונים, הגעתם לעיר הנכונה. לחיצה על כל מסעדה תוביל אתכם לתפריט, ולחיצה על הכתובת תוביל אתכם לשם בעזרת גוגל מאפס.

  • Vegan junk food bar – המקום הזה מופיע בכל מקום כשמדברים על אוכל טבעוני, מושחת וטעים באמסטרדם. רק תסתכלו על התמונות של הצ’יז בורגר. כתובת של אחד הסניפים: 11 דקות מכיכר דאם. מפת הגעה.
 
  • Mr. And Mrs Watson – מסעדה טבעונית שידועה בעיקר בשל פלטת הגבינות המפורסמת שלה. כתובת: רחוק. 45 דקות ברגל מכיכר דאם. מפת הגעה.
 
  • Meatless District Amsterdam  – מסעדה טבעונית עם מגוון אופציות לארוחת בוקר, צהריים וערב. כתובת: 22 דקות ברגל מכיכר דאם. סמוך לשכונת היורדאן. מפת הגעה.
 
  • Hard Rock Cafe – מקום לא טבעוני, אבל אומרים שהבורגר הטבעוני שם הוא אלוהי, ויותר טוב מהביונד בורגר. קוראים לו moving mountains burger. כתובת: 20 דקות ברגל מכיכר דאם. סמוך לכיכר המוזיאונים. מפת הגעה.

 

  • Mooshka Vegan Soul food – פנקייקים, המבורגרים, ראפים, טוסטים ומה לא. כתובת: 30 דקות ברגל מכיכר דאם. סמוך לרובע פייפ. מפת הגעה.
 
  • Hearth – מיזם שמשלב בין סטודיו לאמנות ומוזיקה חיה לבין מסעדה איטלקית. המסעדה ממוקמת בשוק אלברט קיופ (שוק מקומי מפורסם, ענקי שמוכרים בו כמעט הכל), ואומרים שהאוכל מעולה.  יש מרקים, פסטות, סושי, וקינוחי טירמיסו. הכל טבעוני חוץ מכמה טירמיסואים. מנות מומלצות הן פסטה קשיו ברוטב פסטו וקרם קוקוס, ניוקי מגוואקמולי ברוטב עגבניות, שעועית שחורה וקרם תירס ומרק עגבניות, פלפלים ותירס. כתובת: חצי שעה ברגל מכיכר דאם. ברובע הפייפ. מפת הגעה.
 

ולקינוח… מסעדת קינוח בשם Cakestix. בוחרים סוג עוגה, רוטב ותוספות מעל. כל העוגות שלהם טבעוניות ויש להם מבחר גדול – עוגת גבינה, עוגת וניל, עוגת שוקולד, עוגה אדומה, עוגה בצבעי הקשת ועוד. ויש גם דונאטס! 10 דקות מכיכר דאם, בחגורת התעלות. כתובת: מפת הגעה.

* טיפ נוסף: חפשו את חנות הטבע Ekoplaza למגוון של מוצרים טבעוניים.

מסעדות מומלצות עם אופציות צמחוניות/טבעוניות

אם אתם באים עם פרטנר לא טבעוני, הנה כמה מסעדות שיספקו את שניכם:

  • Le 4 Stagioni – מסעדה איטלקית פשוטת מראה אך עם אוכל משובח ומיוחד (רביולי במילוי אבוקדו עם סלמון..), והיא פתוחה כל היום החל מ-17 אחה”צ. כתובת: 35 דקות מכיכר דאם, סמוך לכיכר המוזיאונים. מפת הגעה. מסעדות איטלקיות מומלצות נוספות הן Casa Di David (מעט יקר אך משובח), Vapiano (מהיר וזול), La Lotte
 
  • The Avocado Show – אם אתם ממעריצי האגוז האלוהי, אבוקדו, אל תפספסו את המסעדה הזו. היא בנויה על טהרת האבוקדו והיא הטריפה את אמסטרדם. הביקורות לגבי הטעם מעורבות, אבל נראה לי שווה לנסות כארוחת בוקר. כתובת: 26 דקות מכיכר דאם, ברובע הפייפ. מפת הגעה.
 
  • מתוקים – Moak Pancakes  – מסעדת פנקייקים ועוד. כתובת: 12 דקות ברגל מכיכר דאם, ברובע היהודי. מפת הגעה. מסעדה מומלצת נוספת לאוהבי המתוק, ובמיוחד לחובבי פאי תפוחים – Winkel 43. כתובת: 14 דקות ברגל מכיכר דאם, בשכונת היורדאן. מפת הגעה. אחרון חביב – כי אפשר בלי העוגיה הכי מפורסמת בעולם, במקום שתמיד יש אליו תור ארוך (אומרים שזה שווה את זה, ושהתור עובר מהר, אז אל תוותרו) – Van Stapele. כתובת: מפת הגעה.
 
 

זהו בינתיים! מקווה שסגרתי לכם כמה פינות. ממש אשמח לשמוע מה חשבתם על הפוסט בתגובות למטה. בנוסף, אם יש דברים שנראה לכם שחסר בפוסט, תכתבו בתגובות, ואני אעשה את המחקר הדרוש ואוסיף אותם.

מידע שימושי

מדריך שימושי לטיול באמסטרדם באנגלית על כלללל מה שיש לעשות נמצא באתר inyourpocket, ואפשר גם להוריד גרסה להדפסה

מסלולים לשכונות השונות – האפליקציה I amsterdam Maps & Routes תיקח אתכם בקלות במגוון מסלולים בשכונות השונות של אמסטרדם. לינק להורדה לאנדרואיד וגם לאייפון

הגעה משדה התעופה לאמסטרדם סנטראל – הכי קל זה ברכבת בעלות של כ-5.5 יורו. זה לוקח בערך רבע שעה. אפשר לקנות כרטיסים מראש, אם אתם פחות מ-30 יום לפני הנסיעה.

תחבורה ציבורית באמסטרדם – אמסטרדם מרושתת במערכת יעילה של תחבורה ציבורית שכוללת מטרו, רכבת קלה ואוטובוסים. מומלץ להוריד את האפליקציה של GVB שתעזור לכם להגיע ממקום למקום בעיר (לינק להורדה באנדרואיד וגם באייפון). אפשר להזמין מראש כרטיס למספר ימים שבעזרתו תוכלו לנסוע כמה שאתם רוצים בכל אמצעי התחבורה הציבורית בתוך העיר.

נסיעה באופניים  – הדרך הכי פופולרית לנסוע באמסטרדם היא באופניים. היא מרושתת בשבילי אופניים, ושימו לב לנסוע רק בהם, ובכיוון הנכון. האפליקציה FlickBike תעזור לכם למצוא אופניים ולשוטט בעיר ב-2 יורו לשעה (לינק להורדה לאנדרואיד וגם לאייפון).

אם במקרה התפנצ’ר לכם הגלגל, תשתמשו באפליקציה FlatTire כדי להזמין תיקון על המקום. לינק להורדה לאנדרואיד וגם לאייפון.

זה תמיד מעלה חיוך כשאתם מנסים לדבר בשפת המקומיים, אז הנה כמה ביטויים בסיסיים:

שלום – hallo

תודה – דאנקה

בוקר טוב – חודה מורחן

ערב טוב – חודה אוונד

לילה טוב – וולטרוסטה

ממליץ לעקוב אחריי גם בפייסבוק ובאינסטגרם

12 תגובות

  1. פוסט מעולה! שומרת לי בהחלט לטיול הבא באמסטרדם! אגב המלון שבחרת נראה אש! תהנו מלא

  2. אחלה רשימה! בטוחה שיהיו לך עוד המלצות כשתחזור והעיקר שיהיה בילוי מהנה!

  3. הי, תודה רבה על הפוסט הזה. האחים שלי רצו שניסע יחד לאמסטרדם (נטולי ילדים), אז לגמרי שומרת לי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *