ליטא - ההכנות

1.8.19

בפוסט הזה אשתף אתכם בהכנות שלי לקראת הנסיעה לליטא. זה יהיה פוסט מתעדכן, כי אני כותב אותו תוך כדי ההכנות. המטרה היא לשתף אתכם/ן באופן שבו אני מתכנן טיול, ואשמח  גם להעזר ברעיונות שלכם/ן. ליטא זה הטיול סולו הראשון שלי כאבא (להוציא לילה אחד בליסבון שאספר עליו בפוסט אחר). הטיול שבעקבותיו החלטתי לפתוח את הבלוג. אז בואו נתחיל.

למה דווקא ליטא?

ערב, קיץ, אני שוכב על הערסל בגינה, ומתחיל לחלום על מקומות רחוקים יותר. על לטוס מפה לחופש של כמה ימים. זה היה עוד לפני שהחלטתי לפתוח בלוג, ולפני שדיברתי ברצינות עם בת זוגתי על הרעיון של לטוס סולו. אז אני על הערסל, פותח SkyScanner ומחפש טיסות דרך מנגנון Anywhere (שמאפשר לחפש טיסות לכל מקום בעולם רק לפי תאריך ספציפי, או חודש שלם). רואה טיסה ממש זולה לליטא לסופש הקרוב. עושה גוגל על ליטא, ויותר ספציפית על וילנה, עיר הבירה, וקובנה. מרוב כמות הכתבות אני מבין דיי מהר שיש קצת באז סביב ליטא בשנים האחרונות, וכמה דקות אחר כך אני מבין שחלק מהבאז הזה זה מאמץ של לשכת התיירות של ליטא לקדם את התיירות במדינה. למרות זאת, הרגיש לי שיש שם מספיק מה לעשות ולראות. כנראה שעבד להם.

אבל האמת היא שאני באמת חושב שבכל מקום יש מה לעשות ומה לראות. בכל מקום יש אנשים להכיר. בכל מקום יש חוויות לחוות. רק צריך לבוא פתוח. אז בסופו של דבר ההחלטה על ליטא התקבלה בגלל 2 סיבות עיקריות – כרטיס זול, ומקום שמעולם לא הייתי בו.

על הערסל בגינה
על הערסל בגינה

קונים כרטיס

אז קודם כל עשיתי תיאום ציפיות עם בת זוגתי, והוחלט שאטוס בספטמבר, עם עדיפות לסופשבוע. השלב הבא היה לחפש כרטיס בסקיי סקאנר. אני יודע שהרבה בלוגים אחרים ממליצים על עוד המון מנועי חיפוש טיסות, ואולי יום אחד אדגום אותם בעצמי, אבל בינתיים מרגיש לי שסקיי סקאנר הכי גמיש, נוח, ולרוב גם נותן באמת את המחירים הכי זולים אם יודעים לחפש נכון. מצאתי כרטיס ב-575 ₪, יום חמישי עד שני, בין ה-12 ל-16 לספטמבר. הלוך עם Wizz Air  ב99 ש”ח! חזור עם Ukrainian Airlines ב-476 ש”ח. לא הכי זול, אבל בגלל שחיפשתי כרטיס בסופ”ש, וטיול קצר יחסית, זה העלה את המחיר.

לא לקחתי שום תוספות על כבודה, בחירת מקום וכו’ (מלבד 4 שקלים על עדכון בטלפון על שינויים בטיסה). התחשבתי גם בשעות הטיסה, אני נוחת בוילנה ב16:55 אחה”צ, ככה שזה משאיר לי זמן להתרשם מהעיר בערב ולצאת לבלות כשאני מגיע, ואז לטייל 3 ימים, ולטוס חזרה ביום שני ב-7:05, לעשות קונקשן בקייב, ולנחות בארץ ב-14:20, ככה שאספיק להיות עם המשפחה אחר הצהריים. בדקתי עכשיו, שבועיים אחרי שהזמנתי, והיום כבר אין את שעת הטיסה הזו, והמחיר הכי זול שיש לתאריכים האלו הוא 663 ₪, והכרטיס הכי זול בשעות דומות עולה 966. ככה יצא שחסכתי 400 שקל בגלל שהזמנתי מוקדם יותר. אז התאריך היה ה-15.7.19, ויש לי כרטיס ל-12 בספטמבר.

יש כרטיס אבא מטייל סולו
יש כרטיס!

איך אני בוחר מקום לינה?

השלב הבא היה לחפש מקום ללילה הראשון. אני אוהב למצוא מקום ללילה הראשון, ומשם לזרום. אם נחמד בהוסטל, אז נמשיך עוד לילה, ואם לא, אני יוצא למסע חיפושים אחרי הוסטל אחר בעזרת אחת האפליקציות, ודרך זה מטייל בעיר.

כשאני מטייל לבד, אני אוהב לשהות בחדרי מעונות בהוסטלים, מ-3 סיבות – המחיר, ההזדמנות להכרויות חדשות, והעובדה שחדר המעונות דוחף אותך לבלות בחוץ ולא להתקע מול הטלוויזיה בחדר, כי כמה אפשר לבלות בחדר מעונות במיטה?

האתר המרכזי שאני משתמש בו הוא booking.com שאני בטוח שכולכם מכירים, ובמקרה של הוסטלים אני פותח גם את hostelworld.com. את הבחירה שלי אני עושה לפי 3 פרמטרים מרכזיים.

פרמטר ראשון

הפרמטר הכי חשוב בעיני זה הציון, לרוב חשוב להשתדל לבחור מקומות שהם בציון 9 ומעלה, אבל בתנאי אתם מסתכלים על 2 פרמטרים חשובים בנוסף לציון:

  1. מספר הביקורות (מלון עם ציון 9.5 עם 20 ביקורות, יכול להיות פחות טוב ממלון עם ציון 8.5 עם 1,000 ביקורות)
  2. תוכן הביקורות – אני תמיד קורא מדגם מייצג של הביקורות. יכול להיות שהרבה הורידו ציון על זה שאין מזגן בחדר, אבל אתם בכלל באים בחורף, ומספיק לכם שיש חימום. אז שימו לב גם על מה הציונים יורדים או עולים.

פרמטר שני

הפרמטר השני הכי חשוב בעיני זה המרחק מהמרכז. אני אישית אוהב להיות במרחק הליכה ממרכז העניינים, אבל אם אתם אוהבים להתנהל בתחבורה ציבורית, או שממש יקר במרכז העיר, אז אל תתייחסו לפרמטר הזה. בכל מלון כתוב כמה ק”מ הוא רחוק מהמרכז, ואני מכניס את זה בשיקולים שלי. אפשר גם לסדר את סדר הופעת המלונות לפי המרחק מהמרכז.

פרמטר שלישי

הפרמטר השלישי הוא ביטול בחינם. אני קודם כל מזמין משהו שנראה לי, כדי לתפוס מקום, אבל דואג שהביטול יהיה בחינם, למקרה שאמצא בהמשך מקום טוב יותר. במקרה של חדרי מעונות, ולילה אחד, זה לא כזה קריטי, כי גם ככה המחיר הוא כמה עשרות שקלים ללילה.

אז אחרי שעה-שעתיים של חיפושים, החלטתי לעשות את הלילה הראשון ב-POGO HOSTEL. השיקולים: ציון 9 (עם כ-800 ביקוורות),  600 מטר מהמרכז, 50 ₪ ללילה, ביקורות על צוות ידידותי ומקום מרכזי לשהות בו ולהכיר אנשים. חלק מהביקורות אמרו ששקט שם מידי, אז אם זה באמת יהיה ככה, ולא תהיה אווירה של להכיר אנשים, אחפש מקום אחר.

בוקינג פוגו הוסטל וילנה
ההוסטל שבחרתי

מה לעזאזל יש לעשות בליטא?

השלב הבא הוא לחפש מידע על ליטא, ולפני שאני צולל, אני שואל את עצמי מה מעניין אותי לעשות כשאני מגיע לעיר? בפעם הזאת הגדרתי לעצמי את הדברים הבאים:

  • להכיר את העיר דרך הרגליים
  • לאכול אוכל צמחוני/טבעוני טוב
  •  לצאת למועדונים ופאבים טובים
  • לבקר באטרקציות (מוזאונים מעניינים/פארקים)
  • טבע

הרעיון הוא קודם לקרוא מלא וללכת לאיבוד בים המידע, ואז לעשות לעצמי סדר, כשהמטרה היא לא לתכנן לעצמי את הטיול, אלא להיות מודע לאפשרויות שיש בפניי.

במקרה הזה, אם לפני שצללתי לים המידע, תהיתי אם אולי יהיה לי משעמם, ואני אמצה את ליטא דיי מהר, עכשיו אני חושש שאני לעולם לא אספיק לעשות את מה שאני רוצה.

מוזמנים להמשיך לקרוא בפוסט ההכנה השני, שכולל את כל מה שיש לעשות בוילנה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *